RC Bijelo Polje proslavio 5 godina postojanja 14.12.2013

Rotary klub Bijelo Polje, u sklopu jubileja - 5 godina postojanja, u partnerstvu sa Opštinom Bijelo Polje, uručio je 9 tablet računara najboljim učenicima srednjih škola pet sjevernih opština  i studentima četiri studijska programa u Bijelom Polju.

Obraćajući se velikom broju rotarijanaca na Čarter proslavi, u Kući Rista Ratkovića,  predsjednik RC Bijelo Polje Ranislav Popović podsjetio je da je ova donacija samo dio humane misije rotarijanaca Bijelog Polja, koji su jedan od najaktivnijih klubova u Crnoj Gori. “Naš klub, koji pokriva 8 opština,  dao je veliki doprinos rješavanju mnogih problema i ostvario zavidne rezultate u unapređenju naše zajednice. Ove godine smo sa ostalim crnogorskim klubovima učestvovali u Proslavi 200 godina od rođenja Njegoša kada smo u sklopu obilježavanja ovog jubileja, obezbijedili vrijednu donaciju za cetinjski Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju koji se sastojao od deset kompjutera i štampača. Akcija podjele novogodišnjih paketa učenicima seoskih škola u svim gradovima na sjeveru Crne Gore, akcije dobrovoljnog davanja krvi, pošumljavanja, pomoći porodicama ugroženih elementarnim nepogodama, dodjela laptopova studentima, samo su neke od aktivnosti kluba čije osnovno načelo predstavlja podsticanje i gajenje ideala služenja kao osnove za korisno djelovanje”, kazao je Popović.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić pozdravio je okupljene i poželio dalji uspješan rad RC Bijelo Polje. Istakao je da su  aktivnosti koje sprovodi rotari klub prepoznate kao uspješne i ponudio svaki vid saradnje u sprovođenju akcija od značaja za lokalnu zajednicu.

Asistent guvernera Nenad Kavarić je rekao da je zbog pozitivnog i humanog djelovanja Bijelo Polje može nazvati rotarijanskim gradom i istakao da su crnogorski klubovi i Rotari zajednica u proteklome periodu značajno unaprijeđeni. “ Rotari zajednica je dobila mogućnost da u sledećem rotari periodu ima i svog guvernera, što je svojevrsno priznjanje ali i obaveza”, kazao je Kavarić.

Guverner distirhta 2483 Velimir Stefanović je istakao da Distrikta Srbija i Crna Gora sada broji 65 klubova, sa oko 1500 rotarijanaca i podsjetio na brojne aktivnosti koje se sprovode ili se planiraju u Distriktu.

Na svečanosti U RC Bijelo Polje je primljen novi član ekonomista Remzet Pačariz, a nakon svečane sjednice urpiličena je izložba fotografija najvažnijih aktivnosti RC Bijelo Polje, uz nastup učenika Škole za osnovno muzičko vaspitanje u Bijelom Polju.