PROSLAVE JUBILEJA 110 GODINA ROTARIJA 21.02.2015

U Beogradu, 21 februara, održana je proslava na nivou Distrikta 2483 a na kojoj su bili i članovi RC Bijelo Polje. Skupom je obeleženo 110 godina postojanja Rotari pokreta u svijetu. Rotari Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora će, u saradnji sa Rotari klubom iz Ćezene, donirati više od 100.000 dolara do kraja godine za opremanje učionica obrenovačkih škola, rečeno je na donatorskoj večeri.

U Podgorici, u Crnogorskom narodnom pozorištu, 22. februara, održana je centralna proslava jubileja u Crnoj Gori, u organizaciji Rotary club Podgorica a na kojoj su učestvovali i članovi RC Bijelo Polje. Proslava je imala humanitarni karakter i sredstva od dobrovoljnih priloga biće iskorištena za nabavku neophodne opreme za potrebe Zavoda za rehablitaciju invalidne djece i omladine iz Podgorice.

Tokom februara i početkom marta, svaki klub u Crnoj Gori organizuje aktivnosti kako bi ukazao na značaj djelovanja u Rotariju. Neke od aktivnosti će biti donacije , dodjela stipendija i držanje javnih predavanja u školama i na fakultetima na temu „Osvijetli Rotari“.